Kontakt

KONCERN ENA d.o.o.
Koroška cesta 61, SI-3320 Velenje
tel.: (03) 891 95 40
email: info@koncern.si

“ Družba za upravljanje,
  svetovanje, storitve in trgovino.”

četrtek, 17. marec 2011

AKASA USB 3.0 izdelki - video predstavitev 
Glavna prednost novega USB 3.0 porta je visoka hitrost prenosa podatkov. V primerjavi z obstoječim USB 2.0 portom, dosegamo z novim USB 3.0 portom kar do 10 kratno povišanje hitrosti prenosa podatkov. USB 3.0 port se tako ponaša z deklariranim prenosom podatkov 5 Gigabits na sekundo.

petek, 25. februar 2011

Google Cloud Connect za Microsoft Office. Za vse uporabnike platforme Google Apps.

Z veseljem objavljamo res super novico. Google je naredil vtičnik Google Cloud Connect za Microsoft Office. To pomeni, da lahko sedaj upravljate, arhivirite in sherate dokumente Microsoft Word, PowerPoint®, and Excel® brez pošiljanja priponk. Vtičnik tako poveže sistem Google Docs z Microsoft Office. 

Glavne značinosti vtičnika Google Cloud Connect za Microsoft Office:
- simultano urejanje za dokumente Microsoft Word, PowerPoint®, and Excel® pri uporabi Microsoft Office,
- vsak Microsoft Office dokument shranjen v Google Docs dobi svoj unikaten URL,
- pregled nad zgodovino sprememb urejanja za dokumente Microsoft Office shranjene v Google Docs,
- možnost offline urejanja dokumentov s pametno sinhronizacijo,
- za delovanje vtičnika ne potrebujete nadgradenj Microsoft Office ali inštalacije SharePoint®. 

Vključuje: Google Apps, Google Apps for Business, Government in Education.

Vtičnik si lahko brezplačno snamete tukaj: http://tools.google.com/dlpage/cloudconnect


Za vse dodatne informacije ali pomoč pri inštalaciji se obrnite na naš Google Aplikacije team @ koncern. Pišite na google(at)koncern.sičetrtek, 10. februar 2011

Eleganten, kompakten in energijsko učinkovit ''ALL IN ONE''

Predstavljamo vam Lenovo ThinkCentre s katerim boste imeli na voljo do 70% več delovnega prostora, neverjetno hiter zagon ter stilski pripomoček za vaše vsakodnevne izzive. 


Za naročila prosimo kontaktirajte našo prodajo na email ali telefon 03 891 95 40.

petek, 28. januar 2011

Super trendovski artikli za vaše digitalne igrače. 

Noro, novo in super trendovsko. Torbice in nahrbtnik za vaše digitalne igrače Miracle.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80 CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80   CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Kratek pregled ponudbe si lahko ogledate v naši spletni trgovini www.in-put.com Za naročila prosimo kontaktirajte našo prodajo na email ali telefon 03 891 95 40.

torek, 21. december 2010

Veselo in uspešno novo leto

Vam želi ekipa @ KONCERN ENA


torek, 23. november 2010

Akcija PHILIPS TV sprejemnikov

Tokrat vam ponujamo akcijske cene PHILIPS LCD IN LED TV sprejemnikov. Vsi modeli imajo vgrajen DVB-T/C tuner, brez katerega digitalnega signala ne moremo sprejemati.
Paleta obsega modele od 32" do 52". Torej se bo našlo za vse okuse nekaj.

Modeli, ki so na izbiro, so na voljo že za 379,90 eur za 32" Philips 32 PFL 3605H/12 LCD TV , na voljo so še Philips 37 PFL 5405H LCD TV , Philips 42 PFL 3605H/12 LCD TV, Philips 42 PFL 5405H/12 LCD TV in seveda iskani LED modeli Philips 40 PFL 5605H LED TV, Philips 40 PFL 7605H LED TV, Philips 46 PFL 5605H LED TV, Philips 46 PFL 7605H LED ter največji 52" Philips 52 PFL 5605H LED TV za samo 1.389,90 eur.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85


petek, 19. november 2010

Google Apps, spremembe v poimenovanju edicij - Rebrand.

Spoštovani Google Apps naročniki. 

V tem tednu je Google začel s preimenovanjem edicij za platformo Google Apps. Sama vsebina storitev Google Apps se s tem dejanjem ne bo spremenila. Glavni razlog za preimenovanje edicij za platformo Google Apps, je bolj preprost in logičen sistem imenovanja s katerim boste naročniki tako lažje razumeli katera edicija platforme Google Apps je bolj primerna za vas. Spodaj lahko pogledate preimenovanje edicij za platformo Google Apps: 

- Google Apps Standard Edition >>> Google Apps
- Google Apps Premier Edition >>> Google Apps for Business
- Google Apps Education Edition >>> Google Apps for Education
- Google Apps Partner Edition >>> Google Apps for ISPs
- Google Apps Team Edition >>> Google Apps for Teams
- Google Apps for Government (brez spremembe)


Za dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte google@koncern.si

Vaš Google Apps team @ KONCERN ENA


petek, 5. november 2010

NOVO! AKASA USB 3.0 izdelki na voljo

Po osmih letih čakanja je na trgu končno na voljo tretja verzija univerzalnega serijskega porta - USB 3.0. Glavna prednost novega USB 3.0 porta je visoka hitrost prenosa podatkov. V primerjavi z obstoječim USB 2.0 portom, dosegamo z novim USB 3.0 portom kar do 10 kratno povišanje hitrosti prenosa podatkov. USB 3.0 port se tako ponaša z deklariranim prenosom podatkov 5 Gigabits na sekundo. 

Ker pa večina današnjih naprav še ne podpira novega USB 3.0 porta smo za vse uporabnike pripravili ponudbo novih izdelkov AKASA z podporo USB 3.0 

Najprej moramo vaš osebni ali prenosni računalnik opremiti z AKASA USB 3.0 izhodom, na katerega bomo lahko naknadno priklopili USB 3.0 naprave. Za osebne računalnike imate tako na voljo USB 3.0 PCIe kartico AK-PCCU3-01, za prenosne računalnike USB 3.0 ExpressCard AK-EXCU3-01

Za samo povezavo med USB 3.0 napravami tako potrebujemo tudi visoko kvaliteten kabel AKASA s podporo standardu USB 3.0. Na voljo imamo kable različnih tipov in dolžin, kompletno ponudbo lahko najdete tukaj

Večini se doma ali v pisarni valjajo stari trdi diski, ki jih lahko na zelo preprost način uporabite za mobilno hrambo podatkov s katero lahko hitro zapisujete ali berete podatke s podporo USB 3.0. Za trde diske velikosti 2,5'' lahko uporabite zunanje ohišje AKASA Noir S - AK-IC19U3-BK. Za trde diske velikosti 3,5'' smo tako pripravili zunanje ohišje AKASA Noir S AK-IC20U3. Če pa potrebujete namizno napravo za trde diske velikosti tako 2,5'' kot 3,5'' s podporo USB 3.0 pa lahko izberete AKASA DuoDock S AK-IC08U3

Kratek pregled in testiranje naprave lahko najdete tukaj, članek je v angleškem jeziku. 

ponedeljek, 27. september 2010

Microsoft, pazi se!

Koliko časa bo Microsoftu še uspevalo dominirati v pisarnah? Google potiho, a uspešno pridobiva poslovne uporabnike na svojo stran. Te dni je objavil, da že 3 milijone podjetij, šol in vladnih agencij uporablja Google Apps. To pomeni približno 30 milijonov ljudi, ki uporabljajo Googlove "oblačne" aplikacije in storitve. Te sestavljajo Gmail, Google Docs, Google Calendar, Google Video in Google Sites.

Kot radi poudarjajo pri spletnem velikanu, so odlična (in cenejša) alternativa Microsoft Office-u in Exchange-u. Poleg tega zaradi koncepta računalništva v oblaku ponujajo enostavnejše skupinsko delo in medsebojno izmenjavo dokumentov.

Pri prehodu poslovnih uporabnikov na Google Apps smo priča ravno obratnemu procesu kot pri širitvi popularnosti Microsoftove Pisarne. V Redmondu se lahko za popularnost in uspeh Office-a zahvalijo poslovnim uporabnikom, ki so zaradi navajenosti želeli enaka orodja uporabljati tudi doma. Dodajmo k temu še "brezplačnost" za domačo uporabo (beri: piratstvo) ... No, pri Googlu je situacija ravno obratna. Večina je doma navajena uporabljati Googlove storitve, zato si enakih vmesnikov sedaj želijo še v službi.

Vsi seveda niso navdušeni nad Googlovim računalništvom v oblaku. Opozarjajo na vprašanja zasebnosti, varnosti podatkov, primere izpada internetne povezave, ... toda kakorkoli obračamo, je jasno, da prihodnost računalništva leži v oblakih, enostavnih aplikacijah in še enostavnejših napravah. Gigaherci in terabajti zapuščajo besednjak običajnih uporabnikov. Ti si želijo aplikacij in storitev, ki "enostavno delujejo".

POVZETO PO dne.enaa.com

petek, 24. september 2010

NA ZALOGI! Torbe in nahrbtniki za vaše digitalne igrače. 

Obveščamo vas, da smo na zalogo prejeli dolgo pričakovane torbice za prenosnike in fotoaparate blagovne znamke Miracle.


Kratek pregled ponudbe si lahko ogledate v naši spletni trgovini www.in-put.com Za naročila prosimo kontaktirajte našo prodajo na email ali telefon 03 891 95 40.

Nahrbtnik za prenosnik NB-040 ponuja izjemno vzdržljivost in kakovost. Na sprednji strani ima dodaten predaCREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80 l z organizatorjem za dokumente in osebne stvari. V nahrbtnik lahko shranite prenosnik do velikosti 15,6 palcev oz. 39,6cm diagonale zaslona.Tip: nahrbtnik za prenosnik
Velikost: 39,6 cm (15.6")
Material: najlon